مشک
نوشته شده توسط : مسعود کاظمی

سه نوع مشک در حال حاضر وجود دارد که دز زیر به شرح آن می پردازیم :

نوع اول : مشک حیوانی 

 

به ماده ای که بویی معطر ، نافذ و سنگین دارد و در غده یا کیسه ی جنس نر بعضی حیوانات نظیر آهوی مشک- musk deer-، موش آبی و اردک استرالیایی قرار گرفته ، مشک میگویند . از مشک در پایه عطرسازی استفاده میکنند . 

امروزه هر یک کیلو مشک آهو قیمتی به ارزش 60 هزار دلار دارد و استفاده از این ماده در صنعت عطرسازی امروزی تقریبا غیر ممکن است . از طرفی آهوی مشک گونه ای در حال انقراض است و  ایفرا – IFRA –  استفاده از این ماده را مجاز نمیداند . 

رایحه  مشک ختن شیرین، اورینتال، بالزامیک، حیوانی، غلیظ. قوی و تا حدی پودری تعریف میشود . 

نوع دوم : مشک آهو

 

مشک گیاهی خود به دو نوع تقسیم میشود :

اول :

برای درمان اختلالات منس و همچنین ضد اسپاسم عضلانی از گیاهان دارویی مانند سنبل ختایی ، سنبل وحشی، کرفس وحشی استفاده میشده اما مدت ها بعد با پیشرفت صنعت با تقطیر ریشه این گیاهان و تحت فشار co2 ، اسانس این گیاهان را تهیه کردند که رایحه ای شبیه به مشک دارد و این رایحه آروماتیک ، چوبی و خاکی که خیلی زود به شیرینی و حالت پودری تبدیل میشود را میتوان یک عطر در نظر گرفت .

برای مثال میتوان گفت در ادکلن های آمواج لیریک و مونا دی اوریو ماسک و فرنچ لاور فردریک مال و رویال عود کرید مشک گیاهی به کار رفته است .

دوم :

این رایحه مربوط به دانه گیاهی از خانواده پنیرکیان میشود که بسیار گران قیمت و باکیفیت و ماندگار است و بویی کپک گرفته، شیرین، قدیمی، کهنه، حیوانی ، گرم و کدر دارد . برای مثال هم میتوان عطر ماسک کوبلای خان از برند سرج لوتنس را نام برد که حاوی این نوع مشک میباشد . 

نوع سوم : مشک چیست

 

 

مشک صنعتی در محیط آزمایشگاه تولید و به سه دسته تقسیم میشود :

1- نیترو 2- پلی سایکلیک 3- ماکروسایکلیک .

استفاده از نیترو و پلی سایکلیک ممنوع شده است . وتنها ماکرولیک کاربرد دارد . اشکال کار اینجاست که معدود افراد مشک ماکروسایکلیک را تشخیص میدهند بنابراین عطرسازان مجبور به ترکیب مشک ماکرولیک و مشک گیاهی برای ساخت عطر هستند .  ترکیب این نوع مشک رایحه ای شیرین ، تمیز ، شفاف و شیری و دارای سبکی لایت و پودری است . مشک سنتتیک را تمیز توصیف میکنند . برای واژه تمیز از کلمه کلین استفاده میشود نه وایت . پس بنابراین واژه وایت ماسک (که همان مشک سنتتیک در آن به کار رفته است) غلط و واژه کلین ماسک صحیح میباشد .  





:: بازدید از این مطلب : 524
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 27 تير 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: